Interview with designer KENG FU LO (KL), regarding views on design, and for the award-winning design Green Places Community Clubhouse Leisure Architecture.

 
 
 
 
 
 
For High-Resolution Images & More Info Visit: http://www.adesignaward.com/design.php?ID=42795

Interview with KENG FU LO at Wednesday 20th of April 2016: DI: What is the main principle, idea and inspiration behind your design?
KL : In the design of architecture, we get rid of general outlook of architectures, while using Le Corbusier’s , master of architect, elements used in villa SOVOYE, Freedom column (elevated body), free graphic (senses of flow), the free facade (Magic outlook), the level of long window (horizontal gaze), roof garden (Imagination of sky) and ramps and ladders (dancing body). We see a building as a life. There are different designs in every floor. It breaks the tradition and contradiction of a design of architecture. However, it unifies the whole design. The sense of unification comes after the contradictions of design. It shows deep concern of design. Horizontal extension and visual extension make the space extent without limitation. The outlook contains the deep concern of design. Building plan emphasizes that stacking flat by each free curve, landscape full overflow pool with outdoor plaza also formed like hills natural beauty.

DI: What has been your main focus in designing this work? Especially what did you want to achieve?
KL : Use natural objects as elements and space development, building plan emphasizes that stacking flat by each free curve, landscape full overflow pool with outdoor plaza also formed like a natural landscape of hills, the natural landscape corresponding to each layer of different planes, forest with towering stems become buildings wall and renovated imagery, by the design vocabulary, the nature elements will into the building and interior space.

DI: Any other things you would like to cover that have not been covered in these questions?
KL : The building is located Tainan Taiwan. It is a living space shared by residents in an independent community. It meets the requirement of dinning, reading, gym, learning, sharing and communication. The floors are stacked vertically through the free curve. The design idea is based on the pattern of nature, with landscape pool, outdoor plaza and natural view as hills. Variety of surface as different height, provides more fun and attract people walking in and seeing inside. The natural elements are brought into building and interior space, and tall trees become wall and decoration of the building. It creates harmonious environment for living and nature.