Interview with designer Steph Lee (SL), regarding views on design, and for the award-winning design Cascade of Lights Interior Design.

 
 
 
 
 
 
For High-Resolution Images & More Info Visit: http://www.adesignaward.com/design.php?ID=41811

Interview with Steph Lee at Friday 22nd of April 2016: DI: What is the main principle, idea and inspiration behind your design?
SL : The central idea for this work lies on the exceptionality of the original building.

DI: What has been your main focus in designing this work? Especially what did you want to achieve?
SL : The design objective lies on restoring the nature of building by blending the environmental characteristics with appeals in the comprehensive arrangement of lighting.

DI: What are your future plans for this award winning design?
SL : I would like to participate in more outstanding international competitions with this work by any chance.

DI: How long did it take you to design this particular concept?
SL : One year.

DI: Why did you design this particular concept? Was this design commissioned or did you decide to pursuit an inspiration?
SL : The structural characteristics of the original building, house owner’s vital demand, and the importance of sunlight to the room have contributed to my determination of the core design concept of this work.

DI: Is your design being produced or used by another company, or do you plan to sell or lease the production rights or do you intent to produce your work yourself?
SL : No.

DI: What made you design this particular type of work?
SL : The spotlight of this work is the exceptional lighting corridor design that brings different changes of look to the room day and night.

DI: Where there any other designs and/or designers that helped the influence the design of your work?
SL : No.

DI: Who is the target customer for his design?
SL : The client of this work is a small family with two parents and two children.

DI: What sets this design apart from other similar or resembling concepts?
SL : The spotlight of this work is the exceptional lighting corridor design that brings different changes of look to the room day and night.

DI: How did you come up with the name for this design? What does it mean?
SL : The title of this work comes from the consent of space to the existence of light, which is comparable to the importance of air to people. Simple words are used to directly convey the intent of creativity.

DI: What is the most unique aspect of your design?
SL : I believe that the use of light and respect for the nature of the building are the reason for this work to outperform others.

DI: Who did you collaborate with for this design? Did you work with people with technical / specialized skills?
SL : No.

DI: What is the role of technology in this particular design?
SL : By adapting the creative concept of sunshine container, a large ground glass and the setback design of floor, successfully delivered plenty of light and green view to the indoor environment. The green energy concept contributed to form a comfortable living space, the extending lines within the space connected the relationship between people and nature, the space was no longer stiff, rigid and cold.

DI: Is your design influenced by data or analytical research in any way? What kind of research did you conduct for making this design?
SL : No.

DI: What are some of the challenges you faced during the design/realization of your concept?
SL : The challenge in this design process includes how to avoid the sense of pressure and dullness of forming corridor in the building.

DI: How did you decide to submit your design to an international design competition?
SL : I am highly satisfied with the design creativity and the full compliance to design project presented in this work. For this reason I have decided to apply for the award with this work.

DI: What did you learn or how did you improve yourself during the designing of this work?
SL : No.

DI: Any other things you would like to cover that have not been covered in these questions?
SL : No.